Username *
Password *
Remember Me
Super User

Super User

Owner Alkhudhri.com | kedaitopup1malaysia.blogspot.my | maribeli.com.my

Established in 1591, Hyderabad - or the 'City of Pearls' as it is famously known, has captured the heart of those who come by. Here’s why.

Did you know you can actually earn money without even having to have a job? We have listed them all here! Check this out!

  1. Online Seller
  2. Survey Filler
  3. Social Media Champion
  4. Mystery Shopper
  5. Marathon Runner
  6. Freelancer
  7. MOBA or MMORPG Champion

Read more at : 7 Ways To Earn Money Without Having An Actual Job

Malaysian drivers are a unique breed behind the wheel. Here are some tell-tale sales the guy next to you on the road might've spent a good chunk of his life driving in Malaysia. Read more at : 25 Ways To Spot A Malaysian Driver Anywhere In The World

Tahukah anda?
Aku duk dalam rumah bosan...
Okay bukalah TV... TV biasa je tiada Astro...
Buka TV1 kutuk PR... buka TV2 kutuk PR...
Buka TV3 perghhh lagi hebat kutuk PR...
Hurmmm nak masuk Astro lah... masuk 27hb (masuk Free)
Dah masuk Astro satu cerita, 188 kali ulang tayang...
Sampai 28hb TV jadi gelap (ni mesti kena potong ni)...
Angkat fone call astro...
Encik, kenapa tv saya jadi gelap?
ASTRO jwb Encik kena byr bil dulu baru boleh cerah...
Aku ckp xboleh tunggu cukup bulan ke baru potong... 27hb belum dpt gaji...
ASTRO ckp encik masuk 27hb, mesti 27hb bayar (kejamnye)...
Okay takpelah... TV gelap smpai 30hb gaji aku byr...
Tiba2 time nak byr kena denda RM20 (penyambungan) N cukai 6%...
Perghhh kalau tiap2 bulan mcm ni masyakkk!
Tiba2 teringat kata menteri, "kalau tak suka ASTRO,Tgok TV biasa"...
Okay aku STOP ASTRO, tgoklah TV biasa yg hari2 kutuk PR tu...
Tiba2 teringat eletrik pula naik... ok aku tutup terus TV...
Sembang2 dahaga pula...
Jalan kaki pergi market nk beli gula dgn kopi... Tgok Harga gula mahal...
Tiba2 teringat kata2 menteri, "Gula mahal sbb nak elakkan Diabetis"...
Ok tak jadi beli gula, balik minum kopi kosong je...
Dah minum air dpt call member ajak pergi rumah dia ada kenduri sikit...
Ok start kereta...
Tiba2 teringat kata2 menteri, "jgn guna Tol kalau mahal, guna jln lama"...
Tapi kalau aku guna jln lama jauh, minyak pulak mahal (kataku dlm hati)...
Okay tak jadi naik kereta... naik basikal je...
Dlm 1 jam 45 min smpai rumah kwn...
Sampai rumah kwn, kwn hidang air kosong, nasi dgn sayur...
Aku tanya kwn, mkn sayur je ke?
Kwn jwb "yerla kan menteri ckp kalau ayam mahal mkn daging, kalau daging mahal mkn ikan, Skrg ni semua mahal, mkn sayur jela murah"...
Ok lepas mkn nk balik lah...
Kayuh basikal smbil terfikir apa la nak jadi dgn MALAYSIA ni...
Tiba2 teringat kata menteri "kalau tak suka dgn MALAYSIA, Sila keluar dari Malaysia"...
Ok sampai je rumah aku kemas barang2 dan aku berpindah ke planet PLUTO...

Buat pengunjung Alkhudhri.com,  Kalendar Tahun 2014 boleh dimuat turun melalui pautan di bawah. 

Terima kasih kerana mengunjungi laman Alkhudhri.com. Jika belum like FB Page Alkhudhri.com, boleh tekan butang like di sebelah. Moga dpt disebarkan kepada sahabat-sahabat. Terima kasih.

Samsung Galaxy Tab 3 Kids

  • Pemproses 1.2 GHz Dua Teras
  • Skrin 7″ 600 x 1024 pixel
  • RAM 1 Gigabyte
  • Storan Terbina 8 Gigabyte dengan sokongan kad MikroSD
  • Kamera 3.1 Megapixel
  • Bateri 4000 mAH
  • Fungsi Tambahan Stylus C Pen, casing khas

Dunia semakin moden dan melihatkan anak kecil menggunakan telefon dan tablet pintar kini adalah pemandangan biasa. Foto tablet dan kamera pintar yang pecah juga selalu kami lihat di laman media sosial kerana dimuat naik oleh ibu bapa yang merungut pernati mereka musnah ketika digunakan oleh anak mereka. Oleh itu terdapat pasaran untuk menghasilkan peranti khas untuk kanak-kanak. Samsung memasuki pasaran tablet untuk kanak-kanak dengan menghasilkan Samsung Galaxy Tab 3 Kids. Ianya sebuah Tab 3 dengan casing mesra kanak-kanak, stylus C Pen dan antaramuka khas untuk kanak-kanak

Rupa Fizikal

Tiada perubahan berlaku dari segi spesifikasi dan rekabentuk diantara Tab 3 7″ dan Tab 3 Kids. Perubahan kosmetik yang berlaku ialah Tab 3 kids ialah sebuah Tab 3 yang dipasangkan casing khas. Casing ini diperbuat daripada plastik dan bahan bergetah. Ia juga turut dileangkapi dengan sebuah stylus C Pen yang besaiz besar. Casing Tab 3 Kids berfungsi sebagai alat pemegang, tablet stand dan cengkerang tahan lasak. C Pen yang disertakan boleh disimpan di dalam alat pemegang yang sama.

Pada pendapat kami casing begetah pada badan Tab 3 Kids kelihatan cukup tebal untuk menahan hentakan sekiranya ia terjatuh secara sisi. Sungguhpun begitu bahagian skrin masih terdedah sekirnya ia terjatuh secara face down. Pemengang plastik merangkap tempat menyimpan stylus dan tablet stand pula pada hemat kami tidak nampak seperti diperbuat dari bahan tahan hentakkan.

Tab 3 Kids mempunyai muatan dalaman sebesar 8 Gigabyte. Ia menyokong penambahan memori dalaman dengan menggunakan kad MikroSD sehingga 64 Gigabyte.

Antaramuka

Kerana ianya tablet khas untuk kanak-kanak, Tab 3 Kids didatangi dengan antaramuka khasnya sendiri. Aplikasi yang dimuat turun disusuan dalam bentuk flash card dan watak-watak kartun bergerak mengikut tatalan pengguna. Ibu bapa boleh mengawal flash card mana yang boleh dipaparkan pada home screen. Aplikasi yang disorokkan boleh diaktifkan semula dengan bantuan panel pentadbirannya sendiri. Terdapat juga sistem kawalan masa dimana anda boleh menatapkan berapa lama tablet aplikasi boleh dimainkan oleh anak anda. Selain daripada itu terdapat juga kemampuan untuk merubah antaramuka kepada antaramuka TouchWiz biasa sekiranya tablet ingin digunakan oleh ibu bapa pula.

Samsung berkata mereka akan menghasilkan lebih banyak aplikasi khas yang mengunakan sepenuhnya semua fungsi Tab 3 Kids. Kesemua aplikasi ini boleh dimuat turun dari Samsung App store milik mereka.

Kesimpulan

Samsung Galaxy Tab 3 Kids ialah sebuah Tab 3 7″ yang diberikan casing luaran baru dan antaramuka khas untuk kanak-kanak. Dari segi spesifikasi tiada perbezaan langsung diantara kedua-dua peranti ini. Antaramuka kanak-kanak yang direka nampak menarik untuk digunakan oleh kanak-kanak. Casing Tab 3 kids juga kelihatan tahan lasak pada bahagian yang diperbuat daripada getah tatapi kami kurang pasti sama ada pemegang plastik merangkap tablet stand terbina boleh bertahan lama kerana tidak diperbuat dari bahan yang tahan lasak.

Kemampuan mengawal aplikasi yang boleh digunakan oleh kanak-kanak dan meletakkan had masa adalah fungsi yang baik. Fungsi mengubah antaramuka kepada TouchWiz sekiranya ibu bapa mahu manggunakan tablet ini juga bagus. Tab 3 Kids tidak terhad untuk digunakan oleh si kecil.

Permulaan yang baik bagi Samsung untuk menghasilkan peranti untuk golongan kanak-kanak. Mungkin untuk versi tahun seterusnya kelemahan yang kami naytakan di atas dapat diperbaiki.

PRO dan Kelebihan

  • Antaramuka khas untuk kanak-kanak. Grafik yang terang dan besar memudahkan kanak-kanak menggunakan peranti.
  • Terdapat fungsi mengawal aplikasi apa yang boleh digunakan dengan kawalan masa.
  • Masih mempunyai antaramuka TouchWiz biasa sekiranya ibu bapa mahu menggunakan tablet ini.
  • Casing getah tahan hentakan
  • Casing juga berfungsi sebagai tablet stand terbina.

KONTRA dan Kekurangan

  • Tablet stand dibina dari bahan plastik yang nampak tidak cukup teguh. Berkemungkinan patah apabila digunakan kanak-kanak

Samsung Galaxy Tab 3 Kids dijual pada harga RM 799 bermula 20 November lepas.

P/S : Dapatkan Samsung Galaxy Tab 3 Kids daripada kami dengan harga RM699.

Hari ini Najib kata rakyat yang elak bayar cukai dianggap sebagai pengkhianat negara.. kerana katanya bayar cukai adalah satu daripada semangat patriotisme.

Jika rakyat tak bayar cukai dianggap sebagai pengkhianat.. gelaran apa agaknya yang sesuai buat pemimpin yang boros membelanjakan wang cukai yang dikutip dari rakyat itu?

Tidakkah lebih dari pengkhianat jika seseorang pemimpin yang diamanahkan untuk mentadbir negara dengan sebaik mungkin, membazir tak tentu hala?.. menggunakan harta negara yang dibiayai dengan wang cukai dari rakyat itu seolah-olah mak bapak dia yang punya?

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata mereka yang mengelak daripada membayar cukai boleh dianggap melakukan pengkhianatan kepada negara. Ini kerana, katanya kewajipan membayar cukai merupakan satu daripada semangat patriotisme terhadap negara. "Definisi patriotisme dalam negara kita ialah apabila kita melunaskan tanggungjawab kepada negara untuk kebaikan negara dan rakyat. "Bila bayar cukai kita tolong rakyat, kita tanamkan semangat ini, dengan ini negara kita akan lebih berjaya," katanya ketika merasmikan Seminar Pemerkasaan Ekonomi Nasional (Pena) di Masjid Wilayah Persekutuan di sini, Ahad. Turut hadir Menteri Kewangan Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan yang juga Pengerusi Sekretariat Pena. Najib yang juga Menteri Kewangan berkata sudah tiba masanya kerajaan memperkenalkan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang akan dilaksanakan mulai 1 April 2015 kerana ia adalah untuk kebaikan rakyat dan masa depan negara. "Kebaikannya ialah kita akan mempunyai sumber kewangan dan hasil yang lebih kukuh untuk memacu pembangunan negara dan rakyat akan lebih bahagia kerana berdasarkan sumberlah, negara akan menjadi maju," katanya. Beliau berkata dalam menuju ke arah negara maju pada 2020, Malaysia perlu mempunyai sumber tambahan bagi menampung segala keperluan negara terutamanya dalam membangunkan kemudahan infrastruktur. "Kalau kita lihat perjalanan negara kita, cuba kita bayangkan dalam sejenak bagaimana hala tuju perkembangan negara kita, dalam keadaan sebuah negara di mana kampung-kampung tradisional, bandar-bandar kecil bertukar wajah. "Kita nak jalan raya baharu, sekolah dan universiti yang baharu dan ini memerlukan peruntukan yang lebih, jadi kita tidak boleh tidak ada hasil, kalau tidak siapa hendak bayar semua ini. "Pilihannya adalah dengan membuat pinjaman, tetapi kalau asyik pinjam apa akan jadi, tidak terbayar kita, rating negara kita akan menurun, kita akan muflis, semua rakyat susah, kita tidak boleh uruskan negara macam ini," katanya. Najib turut membidas pembangkang yang menjanjikan pelbagai perkara termasuklah ada ketikanya menentang pelaksanaan GST tetapi kemudian menyokongnya kembali dengan syarat ia dilaksanakan setelah kerajaan menutup semua ketirisan. "Kita tadbir negara mestilah ada 'sense of responsibility', kita akui mungkin ada ketirisan tetapi kita mempunyai iltizam untuk memperbetulkan sebab itu kita bentangkan secara umum Laporan Audit, mana ada negara yang sempurna," katanya. Mengenai agenda pemerkasaan Bumiputera, beliau berkata ia menjadi agenda nasional bagi memastikan kelompok Bumiputera dapat berkongsi kekayaan negara secara adil dan saksama. Seminar sehari yang dianjurkan Sekretariat Pena itu bertujuan memberi kefahaman dan penerangan mengenai GST, intipati Bajet 2014 dan agenda pemerkasaan Bumiputera. - BERNAMA

Dalam hal patriotisma pula.. Patriotikkah seorang pemimpin yang membiarkan pulau Batu Putih dan Tanah milik KTM terlepas dan dikuasai oleh Singapura?

Patriotikkah kita jika membenarkan warga asing memiliki kad pengenalan hanya kerana mahu menjaga kepentingan politik kita?

8Share – Malaysia Private Rewards Club merupakan sebuah laman web yang menyediakan perkhidmatan “Menjana Pendapatan secara online tanpa modal” dengan itu anda tak perlu risau kerana pendaftarannya adalah PERCUMA. Anda akan diberi percuma RM1 setelah anda berjaya mendaftar di laman web 8Share.

Cara menjana pendapatan online di 8Share.

Mungkin ada di antara anda masih bingung tentang bagaimana atau cara untuk memperolehi pendapatan online di 8Share. Disini saya ingin menjelaskan serba sedikit bagaimana ianya berfungsi.

Pertama, anda harus Mendaftar di 8Share — KLIK DISINI, selepas itu anda akan dibawa ke laman DASHBOARD dan Klik SPECIAL. Di ruangan SPECIAL anda akan diberi iklan-iklan yang akan anda promosikan nanti. Klik link iklan yang anda ingin promosikan. Selepas itu anda Share iklan tersebut di Facebook, Twitter atau laman sosial yang lain. Anda akan menerima RM0.20 setiap klik yang anda perolehi dari iklan tersebut. Nah cuma hanya untuk 1 klik, bayangkan jika anda mendapat 100-200 klik perhari? Di samping itu anda juga akan dibayar apabila anda mengajak kawan-kawan anda menyertai 8Share.

Bagaimanakah saya akan dibayar setelah mula menerima untung di 8Share?

Setelah keuntungan anda mencapai RM50, butang “Cash Out Now!” akan muncul di Dashboard anda. Sejurus menekan butang tersebut, anda harus mengisi borang termasuk butiran akaun bank, supaya pihak 8Share boleh mendeposit wang secara terus ke dalam bank akaun anda. Proses ini akan selesai dalam masa 30 hari.

Selamat menjana pendapatan secara online...