Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Love your job but don't love your company, because you may not know when your company stops loving you.

Dr. APJ Abdul Karim

  1. Work is a never-ending process. It can never be completed!

  2. Interest of a client is important, so is your family.

  3. If you fall in your life, neither your boss nor client will offer you a helping hand; your family and friends will.

  4. Life is not only about work, office and client. There is more to life. You need time to socialize, entertain, relax and exercise. Don't let life be meaningless.

  5. A person who stay late at the office is not a hardworking person! Instead he/she is a fool who does not know how to manage work within the stipulated time. He/She is inefficient and incompetent in his work.

  6. You did not study hard and struggle in life to become a machine.

  7. If your boss force you to work late, he/she may be ineffective and have a meaningless life too; so  forward this to him/her.

 

Leaving Office On Time

  • Efficient

  • Good social life

  • Quality family life

Leaving Office Late

  • Inefficient and incompetent

  • No social life

  • Less family life

 

7 Sebab Kenapa Kena Balik Kerja ON TIME

  • Kerja memang tak pernah habis
  • Keluarga lebih penting dari kerja
  • Kalau korang susah bukannya Bos nak tolong pun kan?
  • Manusia hidup bukan untuk kerja tapi kerja untuk hidup
  • Orang yang suka duduk kat pejabat maknanya dia forever alone
  • Kita ni manusia bukannya robot. Betul tak?
  • Pesanan terakhir, kalau Bos korang suruh kerja lebih masa, share ngan dia post ni

 

JOM BALIK ON TIME!!! Kalau tak korang memang forever alone...

 

 

Enjoy Your Life

Dec 15, 2018

Dream what you want to Dream
Go where you want to Go
Be what You want to Be
Becouse you have only one Life and one chance
to do all the thing you want to do.

Ajal

Dec 15, 2018

"Jika hari ini hari terakhir bagi 2010, pernahkah kita menghitung amal kebaikan & keburukan kita?

Andai ajal menziarahi kita esok hari, sediakah kita?"

Mencari Cinta?

Dec 15, 2018

Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya...

Pelajar: Cikgu, apakah erti cinta..? Bagaimanakah saya boleh mendapatkannya?

Guru: Ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana. Berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. Kemudian ambillah satu ranting. Sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.

Pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.

Guru: Mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun?

Pelajar: Saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. Sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. Jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.

Guru: Ye, itu lah cinta...

Di hari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan...?

Guru: Ada hutan yang subur didepan sana. Berjalanlah kamu. Tapi janganlah kamu sesekali mengundur ke belakang. Tebanglah sepohon pokok saja. Dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik, segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.

Pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut. Maka gurunya pun bertanya.

Guru: Mengapa kamu memotong pohon seperti ini....?

Pelajar: Sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. Jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. Pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. Saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya...

Maka guru itu menjawab.

Guru: Itulah perkahwinan.......

Kesimpulannya... Janganlah terlalu memilih, tiada manusia yang sempurna di dunia ini. Kalau dah dapat yang rasa macam ok jer tu..rembat je cepat..

Lepas tu, cepat-cepat kumpul duit kahwin dan langsungkan perkahwinan.. Kalu tak cukup duit nak buat kahwin, jangan risau, boleh klik website ni..


Insya Allah, dapat membantu...