Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Apa Nak Jadi...

Written by  Dec 18, 2013

Tahukah anda?
Aku duk dalam rumah bosan...
Okay bukalah TV... TV biasa je tiada Astro...
Buka TV1 kutuk PR... buka TV2 kutuk PR...
Buka TV3 perghhh lagi hebat kutuk PR...
Hurmmm nak masuk Astro lah... masuk 27hb (masuk Free)
Dah masuk Astro satu cerita, 188 kali ulang tayang...
Sampai 28hb TV jadi gelap (ni mesti kena potong ni)...
Angkat fone call astro...
Encik, kenapa tv saya jadi gelap?
ASTRO jwb Encik kena byr bil dulu baru boleh cerah...
Aku ckp xboleh tunggu cukup bulan ke baru potong... 27hb belum dpt gaji...
ASTRO ckp encik masuk 27hb, mesti 27hb bayar (kejamnye)...
Okay takpelah... TV gelap smpai 30hb gaji aku byr...
Tiba2 time nak byr kena denda RM20 (penyambungan) N cukai 6%...
Perghhh kalau tiap2 bulan mcm ni masyakkk!
Tiba2 teringat kata menteri, "kalau tak suka ASTRO,Tgok TV biasa"...
Okay aku STOP ASTRO, tgoklah TV biasa yg hari2 kutuk PR tu...
Tiba2 teringat eletrik pula naik... ok aku tutup terus TV...
Sembang2 dahaga pula...
Jalan kaki pergi market nk beli gula dgn kopi... Tgok Harga gula mahal...
Tiba2 teringat kata2 menteri, "Gula mahal sbb nak elakkan Diabetis"...
Ok tak jadi beli gula, balik minum kopi kosong je...
Dah minum air dpt call member ajak pergi rumah dia ada kenduri sikit...
Ok start kereta...
Tiba2 teringat kata2 menteri, "jgn guna Tol kalau mahal, guna jln lama"...
Tapi kalau aku guna jln lama jauh, minyak pulak mahal (kataku dlm hati)...
Okay tak jadi naik kereta... naik basikal je...
Dlm 1 jam 45 min smpai rumah kwn...
Sampai rumah kwn, kwn hidang air kosong, nasi dgn sayur...
Aku tanya kwn, mkn sayur je ke?
Kwn jwb "yerla kan menteri ckp kalau ayam mahal mkn daging, kalau daging mahal mkn ikan, Skrg ni semua mahal, mkn sayur jela murah"...
Ok lepas mkn nk balik lah...
Kayuh basikal smbil terfikir apa la nak jadi dgn MALAYSIA ni...
Tiba2 teringat kata menteri "kalau tak suka dgn MALAYSIA, Sila keluar dari Malaysia"...
Ok sampai je rumah aku kemas barang2 dan aku berpindah ke planet PLUTO...

Last modified on Thursday, 27 April 2017 20:26

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Facebook

  1. Popular
  2. Trending
  3. Comments

Calender

« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30